1 Jam 1 Blogger : Suzan ok

Nama blog dan url?
 
Downstar Channel    URL: http://downstarchannel.blogspot.com


Sejak bila anda buat blog ini?

Tahun lepas, 30 Julai 2010, untuk lebih tepat.


Blog manakah menjadi rujukan anda semasa mula-mula membuat blog?

Macam-macam, tapi mostly personal blog la...masa tu aktif follow blog haniszalikha, kakimotong dan blog kawan lama Noradzwaty


Apakah sumber/rujukan anda dalam menghasilkan entri?

Kebanyakkan sumber tu dari apa yang lahir dari hati, apa yang mahu cakap and sampaikan kepada pembaca yang sudi untuk 'mendengar'. Kadang-kadang dari pembacaan dan blog orang lain.


Selain daripada kerana duit, apakah tujuan anda buat blog?

Buat kawan, mahu try ada bakat ka jadi penulis, hehe....lagipun seronok kalau apa yang kita ingin sampaikan tu mandapat maklum balas blogger lain, berkongsi pendapat gitu.


Apakah pengalaman manis dan pahit anda sepanjang berblogging?

Blogging belum lama, pengalaman manis bila banyak orang view blog kita...rasa syok ja tgk statistik tu, pengalaman pahit....bila tgk blog xbanyak follower, kadang-kadang envy tgk blog orang lain yang banyak follower


Apakah etika yang perlu ada pada setiap blogger?

Don't be a racist, jangan jadi penghasut and jangan menyalah gunakan blog sebagai tempat mahu buat SCAM!!! sekarang ni banyak orang involved dalam jenayah cyber semata-mata mahu dapat untung cepat, xbaik tau.


Berdasarkan pengalaman anda, bagaimanakah untuk membuatkan blog kita dikenali ramai?

Rajin buat post baru, rajin post di laman sosial, rajin komen blogger lain, rajin blogwalking..............and bagi komen yang membina dan ikhlas.

 
Kata-kata semangat untuk blogger lain?

Don't easily give up. Just keep doing what you love to do, jangan biar blog orang lain yang femes mempengaruhi anda..hehehe...sebaliknya belajar...belajar banyak-bamyak dari orang yang pro-pro ni..semoga kita sama-sama dapat faedah yang pocitif ^^0 comments: