Pages

1 Jam 1 Blogger : gaung

Nama blog dan url?

nama blog kami adalah 'no92a' dan url kami adalah htpp://no92a.blogspot.com


Sejak bila anda buat blog ini?

kami mula menyertai dunia blog ini pada bulan 10 tahun 2009. agak baru jika dibandingkan dengan usia blog orang lain. kami bru sahaja aktif pada tahun ini.


Blog manakah menjadi rujukan anda semasa mula-mula membuat blog?

dahulunya kami membuat rujukan pada blog maribinablog.blogspot.com dalam usaha memantapkan kesegakan blog. cara penulisan pula, kami masih menggunakan cara penulisan entri sendiri atau kami menulis secara bebas.


Apakah sumber/rujukan anda dalam menghasilkan entri?

seperti yang kami ceritakan tadi,entri kami berunsur bebas jadi sumber rujukan akan bergantung kepada cerita yang ingin disampaikan.kami TIDAK meniru BULAT BULAT, kami hanya menggunakan fakta yang diberikan sahaja dan diolah dengan gaya sendiri.


Selain daripada kerana duit, apakah tujuan anda buat blog?

duit merupakan BUKAN sebab kami sertai blog. kami sertai blog kerana KEBEBASAN dalam dunia blog dan salah satu cara melepaskan rasa hati selain berkongsi maklumat.


Apakah pengalaman manis dan pahit anda sepanjang berblogging?

mencapai target follower sebanyak 100 ketika akhir 2010 adalah perkara manis dalam blogging,selain mendapat maklumbalas yang baik dari rakan rakan.belum mempunyai pengalaman pahit.alhamdulillah.


Apakah etika yang perlu ada pada setiap blogger?

menulis dengan gaya sendiri tanpa meniru entri orang lain selain jangan melukakan hati blogger atau orang lain. bila kita hormat orang,orang lain akan hormat kita tanpa diminta.


Berdasarkan pengalaman anda, bagaimanakah untuk membuatkan blog kita dikenali ramai?

untuk membuat blog terkenal, besarkan contact yang ada dengan sertai segmen, contest, GA,bloglist, fan page. mesrakan lagi hubungan dengan follower yang sedia ada.


Kata-kata semangat untuk blogger lain?

selalu kami melihat blogger yang cepat putus asa bila dikeji,ditegur dan bila tiada follower, bagi kami " walaupun seteruk mana kamu,masih ada yang membaca di tempat kamu". jangan biarkan mereka ternanti nanti.


Anda mempunyai blog lain? Nyatakan kalau ada.

kami merupakan penulis sampingan kepada blog persatuan silat. blog yang masih dalam upgrade. http://warisanabadi21.blogspot.com4 comments:

axuerha said...

waaa...kita (gaung) ada jugak

Unknown said...

itulah..saat saat ditunggu telah tiba... terima kasih BPM..sayang lah..

kubiey AkhmAL said...

ini blog kesayangan hamba ... hehehe ..

Unknown said...

kubiey..tak masuk ke segmen nie?