1 Jam 1 Blogger : Whitelover aka Azwa

Nama blog dan url?

w h i t e l o v e r aka http://ams-whitelover.blogspot.com/
 

 Sejak bila anda buat blog ini?

Blog whitelover ni wujud di kala April 2008.


Blog manakah menjadi rujukan anda semasa mula-mula membuat blog?

Alamak..lupa sudah. sedar-sedar dah ada blog :)


Apakah sumber/rujukan anda dalam menghasilkan entri?

Ok. kebanyakkannya random. sebab kadang-kadang tu terkeluar isu-isu pasal teman. pasal peribadi. pasal keluarga. ada jugak pasal design, edit-edit gambar and semualah kot. kadang-kadang tu ada jugak artikel-artikel dari ILuvIslam. pernah jadi krew designer sana tapi sekarang dah kurang aktif sebab sibuk dengan kelas and kerja luar. 


Selain daripada kerana duit, apakah tujuan anda buat blog?

duu-dulu start blogging ni cuma suka-suki je. sebab entry pertama dalam blog tu penuh dengan keemoan yang tinggi. tapi sekarang ni blog jadi macam diari secara maya. boleh kongsi macam-macam maklumat. kongsi ceritera.


Apakah pengalaman manis dan pahit anda sepanjang berblogging?

banyak pengalaman manis dari pahit la kot. sebab tak la banyak sangat pengalaman pahitnya. semua manis. dapat tambah pengalaman tambah kawan tambah macam-macamlah :)


Apakah etika yang perlu ada pada setiap blogger?

supportlah antara satu sama lain. hormat menghormati.


Berdasarkan pengalaman anda, bagaimanakah untuk membuatkan blog kita dikenali ramai?

saya biasanya blog walking. yang pasti blog saya tak dikenali ramai.


Kata-kata semangat untuk blogger lain?


berbloglah untuk kita bergembira. support antara kaki-kaki blogger.



0 comments: