1 Jam 1 Blogger : nuRsya

Nama blog dan url?

blog-dsebalik keindahan pelangi


Sejak bila anda buat blog ini?

xsure tarikh yg btl bt blog nh,yg ingat pd thn 2009..tapi mula aktif since end of 2010.


Blog manakah menjadi rujukan anda semasa mula-mula membuat blog?

act xde pun blog rujukan nh,just kaaka suka search kata2 mutiara,shopping online...kdg2 bla searching kuar,termasuk la blog personal...bila bca entry dorg smue cam best jer...so,terfikir best gak ada blog nh...blh share smue benda...then,mula la create blog yg dlu letak nma wardahemas tp dh btukar ke dsebalik keindahan pelangi.


Apakah sumber/rujukan anda dalam menghasilkan entri?

biasanya entry kaaka byk more kpd kehidupan yg kaaka lalui,apa yg berlaku disekeliling hidup kaaka...xde sumber yg nyata except entry yg bkaitan dgn fakta.


Selain daripada kerana duit, apakah tujuan anda buat blog?

wlaupun rmai blogger2 yg duk menabung dengan nuffnang,kaaka tak kisah pun.kaaka buat blog nh just nak meluahkan apa yg kaaka rasa since kaaka xsuka berkongsi cerita or problem kaaka face to face.bdasarkan komen2 yg dberi,kaaka fikir adakah perlu kaaka lakukan ini ataupun tidak(macam muhasabah diri la).dengan ada blog juga,kaaka boleh terjah blog2 lain and tahu pelbagai cerita, kisah hidup dorg.kaaka suka memerhati keadaan sekeliling in put me in the situation.dengan ini,kaaka akan lebih motivated.


Apakah pengalaman manis dan pahit anda sepanjang berblogging?

pengalaman manis of course la dpt knl pelbagai lapisan masyarakat,mgetahui info2 yg terkini(even dlm paper lum kuar tp kte dh thu), dpt btukar2 pendapat n pandangan. pengalaman pahit,ada ke org tanya kaaka nh lelaki or perempuan.walhal dh memang terang lg besuluh kat blog kaaka tuk trpampang  picture kaaka.that's mean dorg just drop by n shout out..tak baca pun content dalam blog 2.


Apakah etika yang perlu ada pada setiap blogger?

bagi kaaka,attitute adalah sgt penting.sorg blogger tak boleh sombong,selalu blogwalking (kaaka pn jarang BW dsbbkn sibuk dgn study)tp kna la pandai cari masa.always support other blog especially yg baru mcm kaaka nh...


Berdasarkan pengalaman anda, bagaimanakah untuk membuatkan blog kita dikenali ramai?

nak kata pengalaman tu takde la,kaaka pom ramai yg tak kenal. tapi apa yg kaaka thu,kte kna byk tglkan jejak kat blog orang lain.. selalu komen entry dorg.yang penting kita follow blog yg kte singgah.


Kata-kata semangat untuk blogger lain?

kehidupan sorg blogger sangat best,namun jgn lupakan tanggungjawab n amanah yg dberikan.


0 comments: