1 Jam 1 Blogger : Miss Fella

Nama Blog dan URL?

vanillaice-cream 


Sejak bila anda buat blog ini?

Around Oktober 2010


Blog manakah yang menjadi sumber rujukan anda semasa membuat blog?

 http://irahazniwa.blogspot.com She is sO sweet!! Thanks tO her.... Cik Awin lah yang dah banyak tOlong miss fella dalam menghasilkan blog ni.  Di blog http://irahazniwa.blogspot.com ni lah miss fella mula mengenali erti sebuah blogger dan mengenal dunia BLOG. So,thanks tO her! Miss jugak menggunakan sumber dari kawan-kawan yang juga gemar berblog.


Sumber rujukan dalam menghasilkan entry?

Sumber rujukan miss fella datangnya daripada kehidupan miss sendiri sebagai pelajar universiti. Miss fella tahu ramai gak lah geng2 blogger yang terdiri daripada student. Miss menghasilkan enrty berdasarkan apa yang berlaku disekeliling, luahan isi hati miss, n banyak lagi lah yer.


Selain daripada duit, apakah tujuan anda buat blog?

Selain daripada duit, miss fella berblogging sebab miss boring jer! hahahahaa... Pengakuan berani beb! Actually, miss fella rasa tenang dan happy bila buat sesebuah entry ni. Sebabnya miss fella rasa cam miss sharing apa yang kat dalam kepala otak ni kat dalam dunia maya ni iaitu dunia blog.

Sebab lain, miss berminat untuk baca, baca, baca n terjah blog-blog lain yang gempak dan meriah. 


Apakah pengalaman pahit dan manis sepanjang berblogging?

Pengalaman pahit sepanjang berblogging ni takder lah kot. Mungkin sebab miss fella masih baru lagi dalam dunia ni.

N kalau pengalaman manis ada banyak sangat! Miss dapat pengalaman manis tiap kali membuat sesebuah entry di blog miss. Miss Fella ni type yang pemalu sikit. Tp, bila berkongsi kisah miss fella dalam dunia blog ni, rasa macam semangat jer. Jadi, ia merupakan pengalaman manis buat miss sebagai orang baru dalam dunia blogger ni. heheheee


Apakah etika yang perlu ada pada setiap blogger?

Bagi miss fella sendiri, ketulusan dan keikhlasan perlu ada tiap kali nak berblog ni. Ianya penting bagi menyentuh jiwa readers yang terdiri daripada pelbagai rupa dan moOd ni. Sebagai blogger juga kita harus sentiasa menulis entry-entry secara berhemah dan sentiasa menjaga emosi masing-masing. Jangan sesekali mengeluarkan kata-kata kesat atau menyakitkan hati para readers.


Berdasarkan pengalaman anda, bagaimanakah untuk membuat blog kita dikenali ramai?

Pengalaman miss tak lah banyak sebab baru jer start berblogging ni. Orang kata, Tak Kenal Maka Tak Cinta. Jadi, marilah sama-sama mengenal blog miss fella ni.

Setelah miss fella kenal dunia blog ni, miss sayang sangat ngan blog miss fella ni tau. Jadi, bagi miss.. untuk membuat blog kita dikenal ramai, mungkin kita harus publish blog kita kat kawan-kawan kat facebook atau mungkin membuat 1 entry yang boleh pecah panggung. Macam 1 blog yang miss fella suka sangat. Blog Fatin Liyana or lain-lain lagi lah.. Perkataan yang digunakan juga mestilah sopan tau.


Kata-kata semangat untuk blogger lain?

Kepada blog-blog baru yang baru mula nak berblog, teruskan usaha anda berblog. Kepada blog-blog lain yang gempak-gempak semoga anda menulis dengan lebih banyak agi. Jadi, boleh lah miss fella baca dan jadi readers korang yang berhemah dan sopan. Setakat ni, miss fella da baca banyak blog-blog yang membuatkan miss teringin dan terlekat di hati untuk baca lagi.. Kepada semua bloggerS ~ GOOD LUCK!!

Sama-samalah kita menaikkan martabat dunia blog!!



0 comments: