1 Jam 1 Blogger : mieyn

Nama blog dan url?

nama blog - blog aku bukan blog kau


Sejak bila anda buat blog ini?

sejak jun 2009 tapi blog tak diupdate sehingga disember 2009.mula aktif berblog sejak januari 2010


Blog manakah menjadi rujukan anda semasa mula-mula membuat blog?

blog member tercinta cik naquiah , masa tu blur-blur lagi dalam dunia blog,jadi tak banyak rujuk blog lain.ikut jari menaip sesuka hati


Apakah sumber/rujukan anda dalam menghasilkan entri?

98.10 % adalah idea sendiri . nak hasilkan entry bukan senang,kena banyak berfikir jugak.kalau nak rujuk pun,search saja dekat  encik google


Selain daripada kerana duit, apakah tujuan anda buat blog?

duit tu sekadar bonus je,tujuan lagi nawaitu sebenar untuk berkongsi ilmu dengan blogger lain,menambah kawan-kawan sesama blogger dan untuk melepaskan tekanan sebab dengan berblog,semua masalah hilang..


Apakah pengalaman manis dan pahit anda sepanjang berblogging?

pengalaman manis - bila entry dalam blog picisan ni tersesat dalam bahagian ENTRY BEST HARI NI dekat gengblogger.com dan blog yang tak berapa nak femes amous ni dipromote dalam ruangan MESTI SERBU kat 100penulis.com
 
pengalaman pahit - bila takde orang nak terjah blog ni..


Apakah etika yang perlu ada pada setiap blogger?

jangan nak menaip sesuka hati yakni mengutuk orang terang-terangan , then jujur dan ikhlas dalam berblog.jangan nak mengharapkan trafic blog naik dengan guna cara kotor.follow biar ikhlas,jangan nak mengharap blog yang kita follow tu follow kita balik.


Berdasarkan pengalaman anda, bagaimanakah untuk membuatkan blog kita dikenali ramai?

rajin-rajin kan diri tu blogwalking,tinggalkan komen kat entry blogger lain,tinggalkan jejak kat shoutbox.most important jangan sombong.selain tu,jalinkan persahabatan dengan blogger lain..


Kata-kata semangat untuk blogger lain?

jangan cepat putus asa dalam berblog dan sama-sama lah kita memeriahkan dunia blog malaysia..kehkeh





0 comments: