1 Jam 1 Blogger : Liyana

Nama blog dan url?
 
blog diperkenalkan dengan nama CERITERA LIYANA...


Sejak bila anda buat blog ini?

mula diperkenalkan oleh seorang kawan...tahun 2008..tapi kembali aktif akhir 2009..


Blog manakah menjadi rujukan anda semasa mula-mula membuat blog?

sape lagi kalau bukan cik Amanie Ashraff..dielah yg mengajar macam mana nk tmbh gajet bagai...dialah juga insan yg sering diminta utk meng0men blog ak...bl0gger2 yg dikenali(dlm bahasa mudahnyer..p0pular..=))..) juga sering menjadi tempat rujukan aku untuk memperbaiki penampilan bl0g ak nie... 


Apakah sumber/rujukan anda dalam menghasilkan entri?

lebih kepada pengalaman sendiri...kalau tak p0n, isu2 semasa atau ape2 aje yg terlintas kat fikiran...c0ntest p0n kire enty lah juga kan???..=p


Selain daripada kerana duit, apakah tujuan anda buat blog?

setakat ni tak terfikir lagi nk buat duit dgn dunia bl0g nie..=))..es0k lusa tak tahu lah plak kan..btw, tujuan berbl0g nie..just suke2 jer...selain tu ni juga bole jadi as online diaries wat ak..yg mane kebanyakan entry daripada pengalaman ak sendiri...kat cni p0n bole kenal rakan2 baru juga...


Apakah pengalaman manis dan pahit anda sepanjang berblogging?

hurrmmm..yg bestnyer bile ak dpt berkenalan dgn rakan2 bl0gger melalui contest2 yg ak j0in...


Apakah etika yang perlu ada pada setiap blogger?

rasenyer tak perlulah kita jadikan bl0g nie sebagai medan untuk melepaskan geram, marah org sana..marah org sini..takut2 nanti makan diri sendiri..just have fun dgn menulis cerita2 yg interesting..umum...s0mething yg boleh share kepada semua..kan???


Berdasarkan pengalaman anda, bagaimanakah untuk membuatkan blog kita dikenali ramai?

rajin2la update bl0g dan buat blogwalking...dah tu..tinggal jejak sekali..senang orang nk kesan kita...conteng jerk kat shoutbox dorg tue..=)


Kata-kata semangat untuk blogger lain?

selamat berblogging semua!!!sekali dah berblogging..jum kita blogging selamanya..(selamanya??????..haha)



0 comments: