1 Jam 1 Blogger : Hal

Nama blog dan url?

blog : HalunaRetro
url : http://halunaretro.blogspot.com/
 

Sejak bila anda buat blog ini?

blog ini ditubuhkan pada julai 2009..dah lame jugak..ahaa


Blog manakah menjadi rujukan anda semasa mula-mula membuat blog?

takder rujukan ma..cikgu computing mase form 6 dulu yg suruh buat..lepas berhijrah ke U..blog terbengkalai sekejap..n then mula aktif akhir bulan 2010..n kawan2 kat U nie la yang mengajar serba sedikit tentang blog nie..ehee


Apakah sumber/rujukan anda dalam menghasilkan entri?

sumber rujukan..??ahaa..kalau korang ushar blog aq nie seyes post x banyak..sebab blog aq adalah bertemakan muzikal..mcm la..ahaaa..aq cuba cipta karya muzik tersendiri n post dlm blog..kalau takder lagu, x update la blog aq nie..weeeeee..=) 


Selain daripada kerana duit, apakah tujuan anda buat blog?

Selain duit..??ta penah pikir pon pasal duit..ahaa..tujuan asal memang la untuk cikgu computing yg disayangi untuk menghantar kerja2 nye..tujuan selepas tu lebih kepada berkongsi pendapat tentang muzik, menghiburkan orang, dan mengharap ramai yg suka akan karya mizik sentuhan HaL..=)


Apakah pengalaman manis dan pahit anda sepanjang berblogging?

pengalaman manis ~ ader kawan2 yg suka lagu ciptaan aq..n ader yg request lagu untuk bufday n pasal diri dye yg request tu la..eheee
pengalaman pahit  ~ semestinye orang kutuk lagu aq kan..camnie " weh, lagu ko jiwang la..gedik siak.."..n banyak lagi kutukan yg x membangun langsung..ngee~T,T


Apakah etika yang perlu ada pada setiap blogger? 

semestinye menghormati antara satu same yang lain ye tak..kalau kite respek orang mesti orang respek kite balek..tak kire la pasal ape yang korang post kt blog korang tu, tapi tolong la jangan gunakan bahasa mencarut or yg x sedap dibace..memang la blog korang suke hati korang..yang x bestnye blog mencarut, tapi nak suruh orang follow..memang x la..ahaaaa


Berdasarkan pengalaman anda, bagaimanakah untuk membuatkan blog kita dikenali ramai?

pengalaman..??ahaa..buat blog da lame..tapi mcm bru buat blog..ehee..nk cakap pon takut salah..hurm yg simple je la ae..korang perbanyakkan join segmen macam nie la..tak pon contest2 yg kawan2 blog korang anjurkan..selain dikenali, klw ader luck boley dpt hadiah sekali..ngee~


Kata-kata semangat untuk blogger lain?

kata kata ae..ehemm..kawan2 bloger sekalian, diharap teruskan la berbloging..jangan berhenti..walau ape pon yg korang post, x kira la dalam penulisan or video or pic or nyanyian yang mungkin mempunyai makna or nilai murninye bagi korang n mungkin juga dapat mengubah pandangan seseorang..jadi, teruskan usaha anda semua..=)


0 comments: