1 Jam 1 Blogger : bihah

Nama blog dan url?

nama blog: NABIHAH TAHIR
url: http://tulisanburok.blogspot.com/
 

Sejak bila anda buat blog ini?
 
sebenarnya dari form 3 dah berblog,tapi bila naik form 5 buat blog baru..hehe.sbb buat blog baru pulak sbb blog lama tu rsa cam keanak2kan gitu.hehe.


Blog manakah menjadi rujukan anda semasa mula-mula membuat blog?

yang ni xberapa nak ingt la.rasa nya blog irine nadia marcello(http://irinenadia.blogspot.com/) .dulu mmg suka sngt2 tgok blog dia smpai la skrg..hehe 


Apakah sumber/rujukan anda dalam menghasilkan entri?

kadang2 datang dari hati je .xrujuk mna2 pon.kadang2 ikut gak perasaan ni,kalo skrg rasa mcm happy2 gituww so entry yg dihasilkan mngikut perasaan skrg.tapi ada jugak dapat idea dari blog2 org lain.xpon kdg2 bila baca paper pastu ada tajok best2 mula ahh rasa nk buat entry psal tjok tu .hehe


Selain daripada kerana duit, apakah tujuan anda buat blog?

selain tu ,tujuan buat blog untuk share cerita yg boleh disharekan dgn semua org.saling2 tukar pndpat.pastu kita pon boleh luah apa yg kita rsa dlm hati kita dkt dlm blog.xdk la pendam je dlm hati ni ..sambil2 tu pon boleh mngeratkan lagi silaturahim dgn semuaa org.


Apakah pengalaman manis dan pahit anda sepanjang berblogging?

pengalaman manis bila abg ben ashaari (http://www.benashaari.com) pilih header blog saya header paling ganas (http://www.benashaari.com/2011/02/header-blog-ganas-pilihan-ben-ashaari.html) rasa mcm mnang award artis pling popular.hahaha..
pengalaman pahit xde lagi buat masa skrg ..hehe


Apakah etika yang perlu ada pada setiap blogger?

budi bahasa..kalo asyek mencarut je dlm semua entri sapa pon xsuka..pastu kalo nk tegor or komen segala entri haruslah dgn bahasa yg elok dan cara yg elok ..jgn smpai org lain terasa hati ..


Berdasarkan pengalaman anda, bagaimanakah untuk membuatkan blog kita dikenali ramai?

peulisan blog haruslah best.. .kalo blog cantik je tapi penulisan tak best susah kot org nak kenal..kalau tgok blog yg popular dorang xpyah pon nak hias2 bagi cantik blog dorang,simple je..tapi blog dorang sngt popupar disbbkan oleh penulisan yg best ..tapi penulisan sya xbest pon,sbb tu xpopular.hehe..kena tarik perhatian pembaca mcm letak bnda2 yg lawak skit,baru la xbosan org baca..mcm blog http://zackzukhairi.blogspot.com/ sngt2 best ,pdhal simple jea blog dia..ayat dia power ! boleh jdi contoh kpd blogger2 yg baru ..


Kata-kata semangat untuk blogger lain?

jangan mudah putus asa bila org lain komen psal blog kita.terima dan amik sbgai satu pngajaran buat kita..bljar dari kesilapan..nanti lama2 kita boleh jdi yg terbaik..okey :)


Anda mempunyai blog lain? Nyatakan kalau ada.

ada,tapi dah tak guna http://secretofbihah.blogspot.com/


0 comments: