1 Jam 1 Blogger : Ateyn

Nama blog dan url?



Sejak bila anda buat blog ini?

30 November 2010


Blog manakah menjadi rujukan anda semasa mula-mula membuat blog?



Apakah sumber/rujukan anda dalam menghasilkan entri?

Tulis blog berdasarkan apa yang berlaku dalam kehidupan seharian . lepas tue, kalau nak buat tutorial, rujuk kat otai-otai blogger & kalau nak buat sesuatu info, gunakan khidmat pakcik google.


Selain daripada kerana duit, apakah tujuan anda buat blog?

Ingin menambah kenalan, nak share life dengan orang lain, berkongsi pendapat & pandangan, menambah pengetahuan.


Apakah pengalaman manis dan pahit anda sepanjang berblogging?

Manis ? bile ada orang yang puji blog kite & ade blogger yang sudi menjadi follower walaupun blog I takde lah sehebat blogger lain .

Pahit ? em. Rasenye belum ade lagik .


Apakah etika yang perlu ada pada setiap blogger?

Etika yang perlu ade ? pada I, seseorang blogger itu harus lah tau bersopan santun ketika menulis entry . kalau boleh, bahasa kesat yang boleh menyentuh isu perkauman, agama or individu itu sendiri . kejujuran itu penting & perasaan ikhlas mesti ade . i mean, mestilah menulis entry dengan ikhlas & penuh kejujuran . bukan menulis semata-mata ingin menaikkan trafik & meniru gaya penulisan orang lain . apatah lagi meniru bulat-bulat karya orang lain.


Berdasarkan pengalaman anda, bagaimanakah untuk membuatkan blog kita dikenali ramai?

Kena rajin berblogwalking . rajin update entry && rajin join segmen/contest/giveaway yang dianjurkan . dari situ kita boleh menambah kenalan. Paling penting, berblogwalking lah dengan jujur.


Kata-kata semangat untuk blogger lain?

Sebenarnya, kata-kata semangat ini untuk diri sendiri jugak . kalau traffic korang kurang, jangan mudah putus asa. Cuba untuk perbaiki kelemahan yang ade . sekali anda jatuh, bukan selamanya korang akan jatuh . kalau korang tengok otai-otai blogger yang dah famous sekarang, mereka juga seperti kita . bermula daripada bawah . 




1 comments:

Cahaya Kewangianku said...

http://astoryisaboutyouandme.blogspot.com/