Sahabat Blogger : Pelajar Universiti Awam

Kategori ini di cadangkan oleh : Ayuni, nuRuL aZieRa dan meaw


Untuk kategori seterusnya dalam segmen Sahabat Blogger, saya nak buat kategori untuk pelajar pula. oleh kerana kategori pelajar sangat banyak, saya mulakan dahulu dengan pelajar universiti awam.

Untuk pelajar kategori lain seperti universiti swasta, kolej, politeknik dan juga pelajar sekolah akan menyusul nanti. harap anda bersabar ye, heheh..


Siapa yang boleh join kategori pelajar universiti awam ni?

Blogger yang masih belajar di universiti awam di seluruh Malaysia layak join. tidak kira anda belajar peringkat diploma hinggalah Phd, semua boleh asalkan anda tengah belajar sekarang ni. harap faham ye. anda yang telah tamat belajar, maaf tidak layak. huhu..

Kalau anda belajar separuh masa ke, jarak jauh ke pun layak.. janji universiti tu awam punye..


Bagaimana nak join?

Seperti biasa anda dikehendaki membuat satu entri yang sangat menarik untuk dibaca. dalam entri tersebut anda perlu letakkan:
  • Link entri blog ini.
  • Tajuk entri 'Saya Pelajar UiTM" (gantikan nama universiti anda belajar)
  • Gambar anda bersama rakan kelas, sekurang-kurangnya sekeping.
  • Nyatakan anda belajar di universiti mana? kursus apa? bila masuk dan bila akan tamat belajar?
  • Ceritakan pengalaman pahit manis anda semasa belajar. contohnya, anda jatuh cinta dengan rakan sekelas, pergi lawatan sambil belajar atau meniru semasa exam, heheh..

Hanya itu saja yang diperlukan. ehh.. nanti dulu bila anda sudah siap buat entri tu jangan publish lagi. simpan dahulu.

Tunggu entri bertajuk "Pelajar Universiti Awam" keluar pada hari esok baru lah anda publish entri tersebut. dan anda perlu tinggalkan nama dan link pada entri itu nanti.

Tempoh untuk anda join segmen ini akan diberitahu esok. jadi sementara itu anda boleh lah siapkan entri tersebut sekarang. kalau takde gambar boleh ambil sekarang di kelas nanti. gambar tu wajib ye, barulah menarik entri anda nanti.


Update: tinggalkan link entri tersebut di sini (sila klik)

64 comments:

Admiral Hafiz said...

ala
utk U awam je ke?
klu masuk U swasta xleh eh?



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

Mat Ganu said...

nice~

Azman Roslan said...

@Admiral Hafiz akan menyusul nanti.. sabar.

axuerha said...

saya student epjj uitm..lulus x klo nak join???? hhehee

Azman Roslan said...

@axuerha boleh je janji u awam..

iqbalhakimi said...

bagus..boleh kenal bloger satu u...tahniah encik azman

untuk maklumat ada grup blogger ipt kat fb..

Ateynmohd said...

wahhhh ! menarik ! nak join lah :)

syikinsafiq said...

yup! interesting2!^^
nak join jgk...
sedang memikir idea nak cheritera ape...
shuke2 (^_^)/

Areliff said...

erk u awam je le...ala dak unikl takleh join la hu3...ipta je bleh join ekekekeke byeee

MSS said...

blogger negeri haritu tak dapat join, kali ni mesti join punya..bagus2...=D

^cahaya_harapan91^ said...

Salam, untuk blogger IPG xde ka?huhu..:)

Sae said...

excited nih nak join..huhuhu~

cik myra said...

cam menarik jea , nk join bleh ? hehe

Azman Roslan said...

@^cahaya_harapan91^ akan dibuat. sabar ye..

Azman Roslan said...

@cik myra sila la, heheh..

Nordin said...

okey, memandangkan saya budak ipg, kena la tunggu bro azman ni buat segmen rakan blogger ipg.. heheheh

Blog saya|Klik sini

~faty~ said...

kali ni nk join.
haritu tak smpat nk join.huhu

Telaga Putih said...

da siap! xsbr nk publish~ ngeee... :D

Azman Roslan said...

@Telaga Putih bagus, heheh.. sabar ye..

Nur Mudrikah said...

tak sabar ni..hehe

Diya Edhayaa said...

utk IPG skali bleyh..?
hehe

DR.BONNY said...

saya pelajar KOLEJ MARA...itu kira awam ker??

Syafiq Rosli said...

nice one bro..

Azman Roslan said...

@Diya Edhayaa ipg akan dibuat lain entri.. tunggu ye..

Azman Roslan said...

@DR.BONNY kolej akan menyusul.. sabar ye..

Cik Nad said...

aiseh men... bekas ipta tak bley ke? sedeeeeeeeeeeeeeey aaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
camni.

*emo*

Siti Safiyyah said...

jap nak tanye, yg dah join sahabat blogger ikut negeri tu masih boleh join yg ini ke?

Azman Roslan said...

@Siti Safiyyah bole je, takde masalah..

Farahanis Waheda said...

nk join !

nunui Joe said...

join juga..:D

siti fatimah said...

ala awam je ke.....huuuuuuu

the phantom kid said...

nak join jgk!!blh???

azie5ouh!8 said...

nak join..bleh gune eng x?

feEzy said...

student politeknik tak leyh kew?
tlg jawap!

~hAKim ZaiLAn~ said...

kalau u tentera cam universiti pertahanan tu camne?hahaha

areteacar said...

bila U swasta? hehehe...

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

ohhh....

ayu jazari said...

ala..br je abes blaja :(

✿ CikCimi said...

mnde gambar sekelas.
asyik kene merempat kelas org laen je.

AuTumN LeaVes said...

Nak Join nak nak!

AuTumN LeaVes said...

http://mellyeaahil.blogspot.com/2011/01/saya-pelajar-uitm.html

mis twit said...

dah join - http://fatinmyprobs.blogspot.com/2011/01/saya-pelajar-uitm.html

LiLohOnEy said...

U sy xde pakai sistem kelas kecik2 ni. suma kelas main ratus2 org.

dan kami xpenah brgambar bersama.

jd mcm mana nk join?

:(

NorAzalya said...

nk join jugak!

aDisH.sHidA said...

bekas pelajar boleh x hehehee

tenangsudey said...

x sabar menunggu untuk universiti swasta pula.. hehee






Jasa Ibu Bapa Dilupakan, Jasa Orang Lain Disanjung

elleyayah . said...

menarik.tp saya student maktab perguruan la.so,xleh join la ek?reply kt shoutmix saya leh.tqvm.teruja nak join

...love cokelatcake... said...

saye pelajar utm...=)
http://sukasukisukecoklat.blogspot.com/

NALQAH said...

http://naiveandweird.blogspot.com/2011/01/nalqah-pelajar-uitmmelaka.html


dh join!!!
:)

nur aisya humaira said...

bdk bru abis u tk leh join ke/??huhu

2+2=5 said...

heheheheh sy join disini :P

http://luviszero.blogspot.com/2011/01/saya-pelajar-ukm.html

puteri cahaya. said...

tak terlambat lagi kan, kan, kan???? nak joint jga bole..

puteri cahaya. said...

tak terlambat lagi kan, kan, kan???? nak joint jga bole..

CEPET said...

cepet ex student uitm tak dikire ke?hehe

islah_nafsina said...

saya blogger USIM !!
http://islahnafsina.blogspot.com/2011/01/at-usim-i-was-born.html

MIA said...

kalau uni oversea boleh x ? sebab saya kan pelajar from malaysia jugak. hehehe

Mizz Farah said...

saya da join... :)

http://nottygirlz.blogspot.com/2011/01/saya-pelajar-upsi.html

awEEN said...

saye join!
bace sini ye..
http://bintang2aween.blogspot.com/2011/01/saya-pelajar-uitm-dungun.html

Misz Nuriz said...

bdk poli camne plk???
kekeke ^^

tenangsudey said...

wah makin ramai kawan.. bestnya....

dak IPTS pon boleh join.. ramai lagi ni x join...

salam perkenalan.. saya dari UTP


Mari singgah ke Official BLog for Tenangsudey.

nurul husna said...

cool!! ;)

naa said...

smpai bile nie? baru tau. sob3 :'(

Azman Roslan said...

@naa ada masa lagi tu..

akie said...

~http://akietanitsuno.blogspot.com/
sy pn student gak.....tp kolej cosmopoint jek.....layak ke.......