Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri

Cadangan untuk kategori ini telah dibuat oleh : nuRuL aZieRa, HoPKS


Untuk kategori sahabat blogger yang pertama ini, senarai blogger dari setiap negeri akan dibuat. WOW!! banyak tu.

Kategori ini akan senaraikan blogger-blogger mengikut negeri blogger itu tinggal sekarang ini. kalau anda seorang pelajar, sila ikut negeri rumah anda.


Bagaimana nak join?

Senang saja, anda perlulah membuat entri yang mengandungi:
  1. Tajuk entri : "Saya Blogger Pahang" - sila gantikan nama negeri anda
  2. Link ke blog ini - wajib 
  3. Nama anda - nama manja atau glamer
  4. Status anda - sudah kahwin ke belum, anak berapa ramai, isteri berapa orang, heheh..
  5. Cara hubungi - contohnya Facebook dan twitter, email boleh juga (mana tahu kalau ada orang nak panggil masuk tv atau suratkhabar). no telefon tidak digalakkan.
  6. Daerah/Jajahan - di mana anda tinggal
  7. Tempat tinggal - jangan bagi alamat seperti dalam mykad pula, cukup sekadar bagi nama kampung, taman, felda, atau estet mana.
  8. Apa yang menarik di tempat anda - contohnya ada gua ke, ada lombong emas ataupun ada puteri bunian. heheh..

(nota : tidak kisah sama ada blog anda guna bahasa melayu atau inggeris. kita 1Malaysia 1Blogger, huhu..)


Hanya itu saja yang diperlukan, entri tersebut boleh dibuat mengikut daya kreativiti anda. lagi menarik lagi ramai akan baca. 

Anda boleh letak gambar diri sendiri atau kawasan tempat tinggal anda. jangan letak gambar yang bukan-bukan ye.


Nak tinggalkan link entri kat mana?

Sabar dulu, anda buat dahulu entri tersebut.. bermula hari ahad ni, satu entri mengikut negeri akan dikeluarkan.

Anda perlu tinggalkan nama anda dan link entri tadi mengikut negeri anda berada. jangan tersilap negeri ye. 

Berikut adalah jadual untuk entri mengikut negeri yang anda boleh tinggalkan link:
  • Ahad - Pahang, Sabah, Sarawak, Perlis dan Kedah
  • Isnin - Selangor, Pulau Pinang, Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan
  • Selasa - Johor, Terengganu, Kelantan, Melaka, Perak dan Negeri Sembilan

Tempoh untuk anda tinggalkan link entri itu hanya satu hari saja, jadi sila buat entri tersebut dahulu. bila tiba giliran untuk negeri anda sila tinggalkan link dengan pantas.

Maaf jika anda terlambat.. sebarang rayuan hendaklah disertakan dengan RM100.. hahah.. gurau je. kalau lambat anda join untuk kategori lain pula. heheh..


Sebarang kekeliruan sila lah bertanya..


p/s - senarai sahabat blogger itu akan dikeluarkan mulai 1 Januari 2011




263 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 263 of 263   Newer›   Newest»
syarifah radiah ibrahim said...

saye dah join
hee~

http://syarifah-radiah.blogspot.com/2010/12/saya-blogger-melaka.html

Luqaz said...

@mizzlullaby
nk join jgk!!!

cik ikan said...

saya join! hee :D


http://qusyamariposa.blogspot.com/2010/12/saya-blogger-melaka-bandaraya.html

mis twit said...

da join juge! :)

http://fatinmyprobs.blogspot.com/2010/12/saya-blogger-johor.html

:: Kak Yong =) said...

Join =)

http://blogshaishu.blogspot.com/2010/12/from-taiping-with-love.html

tieha fatihah said...

salam sy blogger kelantan

http://tiehafatihah.blogspot.com

cikja said...

hihihi.. skee nk join
http://helenasyam.blogspot.com/2010/12/saya-blogger-terengganu.html

auzz said...

slm..sy blogger terengganu

auzz said...

slm,,sye join blh..:)

http://yusauzz.blogspot.com/2010/12/saya-blogger-terengganu.html

auzz said...

slm,,sy join..:)

http://yusauzz.blogspot.com/2010/12/saya-blogger-terengganu.html

shekechik [̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] said...

shekechik join

http://shekechik.blogspot.com/2010/12/saya-blogger-kelantan.html

Dark Chocolate said...

uhhh, tk sempat..sdih err...huwaaa T_T

HonEyBuNNy said...

Nak buat juga nti...jrg on9 sampai da xtau...hehehhe

Acik Mano said...

wah... dah terlepas le... sptutnye smlm...

Hazwan Hakim said...

sempat lg x join??heehe


saya blogger Kelantan

http://www.hazwanhakim.com/2010/12/29/saya-blogger-kelantan/

ayucinta said...

Assalamualaikum.
Saya blogger kedah.Saya bangga jadi anak kedah.nak tahu apa yang istimewanya di kedah dan kenapa saya suka tinggal di kedah..jom tengok link ni..saya da join..

http://ayucintakamu.blogspot.com/2010/12/saya-blogger-kedahbangga-jadi-anak.html

M society said...

kakak mau gabung ama kliker iklan gak ne link nya m-society.blogspot.com ini rahasia loh

abbymira said...

terlambat dah anak ayah as blogger Negeri Sembilan nak join..sedey :(

syakirah samat said...

boleh join lagi ke nieyh....lambat dapt info...huhuhuhu

Fantastic Ajane said...

ha ah la... bru baca td.. trus buat entri tp x pasti masih on lg x..

zidEL zhafiz said...

ALAMAK..SEGMEN NIE DAH EXPIRED KER..??
FRAZNYE TA DPT NA JOIN..HRRMM..

My Blog [AnishaK] said...

best pertandingan ni,dapatlah aku promosi negeri terengganu,,,dahlah terengganu kaya dengan pelbagai benda,kalau tak caya boleh tengok sinii,just klik jer,x susah pun

http://hidupkuanishak.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-terengganu.html

Huszaini said...

Saya blogger putrajaya

Nama: Huszaini

URL: http://amrafahan.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-putrajaya.html

ayuhidayu said...

sy nk join...dok kat selangor sbb keja sini..tp sy anak jati perak..cmne..tulis dr perak eh

~sHy~ said...

salam..saya tak berapa paham sangat tapi saya dah join..

saya blogger Selangor

http://shaifulshafian.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-selangor.html

ayuhidayu said...

nk join..sudi2 lah menjenguk eh..
http://ayuanakchee.blogspot.com/2011/01/aku-blogger-perak.html

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

Sesuatu yang menarik dan baru..
mengikut negeri dan mudah..
vizit my blog..
httpa://cikangkuh.blogspot.com
walaupun namanya angkuh tapi tak la seangkuh mana..hehehehe..

zidEL zhafiz said...

saya blogger selangor..

zidel zhafiz


http://zhafiz1402.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-selangor-darul-ehsan.html

zati-zt said...

bangga menjadi blogger SELANGOR..!!
sy join..
:)

Nama; Izzati / Zati
Link; http://zt-zati.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-selangor.html

Solis said...

oh!.saya blogger n.sembilan=)

http://adlansolis.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-negeri-sembilan.html

ayuhidayu said...

http://ayuanakchee.blogspot.com/2011/01/aku-blogger-perak.html

BLOGGER PERAK MALI

Acik Mano said...

Acik orang Nogori Sembilan

http://whateveracikmano.blogspot.com/2011/1/saya-blogger-negeri sembilan.html

MiSzy DiaN said...

masih boleh join ke?
tlg bg taw..
link blik ko blog saya..

Syue Mustafa said...

Salam.

Semalam dah post komen kat sini tapi tak masuk plak. Tinggal link lagi sekali ya.

http://syue1502.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-putrajaya.html

lelakiJAHAT said...

still boleh join kan?


http://whiteblueandblack.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-pahang.html


salam kenal

~boy @ Mr. K~ said...

Saya blogger sabah

Nama: Boy @ Mr. K
Link: http://writetoboy.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-sabah.html

Cik Nino said...

http://misslovavsmrlova.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-melaka.html

saya yg dipanggil aReeN said...

reen baru join huhu..harap-harap tersenarai..huhu

Areen Tembam

http://areenbuttlady-dalinda.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-negeri-sembilan.html

SUARA RAKYAT KUNAK said...

Salam, Carilah Infomasi Sihat, Jauhi Infomasi Sesat, Saya Suara Rakyat Kunak, Berasal Dari Kunak sabah, http;//suarakeramat1.blogspot.com Sembahyanglah Kamu Di Belakang Imam, Sebelum, Kamu Di Sembahyangkan Di hadapan Imam.

LaDy_aFieFa said...

join..join...wee~
http://ladyafiefa.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-kedah.html

mamawana said...

Saya diberanokkang dang sekoloh kat Ganu, menengoh kat Perak. Cari pitih kat KL...kg atok opah kat Perak. errr.....nak pilih negeri mana eh? Kemer pilih Perak ajer laaa ya? Boleh main kejor kejor... pastu terojun ke ban ke sawoh..

MinEs ErNa said...

hye ollsssssss!!!

http://mineserna89.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-pahang.html

Nismo BluebirD said...

Salam....saya bloggers Terengganu..^^

http://dolphinpenguin.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-terengganu.html

saya yg dipanggil aReeN said...

reen baru join huhu..harap-harap tersenarai..huhu

Areen Tembam

http://areenbuttlady-dalinda.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-negeri-sembilan.html

mamawana said...

Assalam...

Nak join gak. Isnin lepas dah terlepas. Isnin esok2 siaran blogger KL yer.. sorry jgn terlepas isnin lagi

http://nurqasehbiz.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-kuala-lumpur.html

hamba Allah said...

sy blogger selangor :)
http://saialovehaters.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-selangor.html

Nadhirah Ahmad said...

Assalamualaikum

Harap-harap menepati semua syarat walaupun kesuntukkan masa menulis.

Nadhirah

EzuWan Ilias said...

saya dah buat mengikut arahan tapi kenapa xtersenarai???

nasri said...

ala...da terlepas 15 minit yg lalu la adoiyai

... said...

as salam..
saya blogger selangor ;)

http://timeless-rt.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-selangor.html

nunui Joe said...

boleh lg kah join ni?? huu huu.. Sy baru buat entri pasal ni. saya skrg tinggal d selangor. Tapi asal sabah. Jadi saya tinggal kan link entry kt sini ya. (^^) harap amsih sempat dan diterima..:D

http://nunuijoe.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-sabah.html

syuwai said...

oh n00ooo...

saya lupa nak j0in !

huk2x

Miss Zaidatul Aini Biti Haji Mohamad said...

sya blogger JOHOR!!

dah join pun nih dia URLnye...

http://sweetlooksugar.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-johor.html

liyana said...

dah lepas ke..ke boleh lagi?xleh masuk dah ek..baru nak mencari org pahang...hehehe :)

Kembang Perawan 3288 said...

Hari ini hari ISNIN 17 januari.
SAYA blogger Selangor

http://kembangperawan3288.blogspot.com/2011/01/saya-blogger-selangor.html

Azman Roslan said...

@Kembang Perawan 3288 sori la. segmen ni sudah habis..

shazz_waney said...

menarik !
nak join .. ngeee ~~

http://nurulshazwanimohdnasir.blogspot.com./

al-lavendari said...

alamak tak terlewat nak join .. baru jumpa blog ini.

Albakr Allatifi said...

Salam,
Nice blog, saya orang NS, blog saya macam-macam ada,
http://state9express.blogspot.com
http://nsdaily.blogspot.com
http://mcburnkgkitchen.blogspot.com

sila singgah,dan komen bila ada waktu.

tq

Kuu Syafiqah said...

SAYA BLOGGER TERENGGANU
http://kuusyafiqah.blogspot.com/

Umiey F said...

macam na join jea .. huhu ..

HUBUNGI KAMI said...

Kami pun berminat untuk group blogger Putrajaya. Salam perkenalan semua dan terima kasih tuan punya blog dan organizer...

chayank nara said...

follow me..:) cerita cinta hidup Q..

«Oldest ‹Older   201 – 263 of 263   Newer› Newest»