Cara Undian!!

Oppss.. anda belum boleh undi lagi. entri ini akan terangkan bagaimana cara untuk undian kategori blog baru (2010) pilihan.

Cara-cara nya adalah:
  • Undian peringkat pertama - semua kumpulan akan dibuka serentak untuk undian peringkat ini. 5 blog  bagi setiap kumpulan yang mendapat undian tertinggi akan layak ke undian peringkat kedua..
  • Undian peringkat kedua - 50 blog (5 blog dari 10 kumpulan = 50) akan dihimpunkan untuk diundi. pemenang gelaran blog baru (2010) pilihan akan diumumkan dalam bentuk top 5. harap anda setuju..
  • update :  keputusan undian peringkat kedua akan diumumkan dalam bentuk top 10, sempena tahun 2010..
  • Senarai undian nanti akan dikeluarkan dalam bentuk nombor blog anda seperti dalam senarai, bukannya nama blog  anda..
  • update :  gadjet poll akan digunakan, anda hanya undi nombor blog pilihan anda.. tidak perlu tulis nombor blog pilihan di ruangan komen nanti..

Harap anda semua faham ye cara undian tu. kalau kurang faham sila komen di bawah dan saya akan ubah cara itu mengikut kesesuaian..


Masa untuk mengundi mungkin dibuka pada minggu depan, supaya anda semua boleh promosikan blog anda. dan juga anda boleh berkenalan dengan blog yang tersenarai tu.


Ingat masa undian nanti, hanya nombor giliran yang dipaparkan. bukan nama blog, jadi promotelah nombor blog anda itu.. macam mana nak promote?


Gunakan peluang yang ada, heheh..


p/s - kalau tak faham sila tanya..

110 comments:

Sallehudin Said said...

wahh ..
nervous seh ..
haha !

Syat0za said...

wahahaha, minggu depan yekk.
okok, ada faham ^_^

See Tee said...

okies2..paham..huk3..tengss haaa.. :)

ayu jazari said...

paham...thanx :)

Syaza Defoe said...

Wuh wuhhh, haha. Okay okay faham :D

misz sheyla said...

fhm....xcited2

unieMARKS :) said...

wow , paham :) kecut a plak .

iNceK comOt said...

x brape nk pham act...
someone tlong explain bole..?
sOri..
first time msuk acara2 cmnih..
kurang handal...

nIEza AniEyZa.... said...

waa da mcm nk masuk ptndingan ape..nervous plak ase..haha....

Siti Aisyah said...

jsp, do nnt bler diowg sume undi,
diowg akn tulis no blog ker??

contoh..
"saye undi blog 340"
camtu ker??

btw. thnx for the infomation!!

Siti Wardah said...

fham2 . hehe :D

Rafina Mimi Zairul Murni said...

kalau buat top 10 rasanya lebih elok pasal tahun 2010 ni banyak sangat blog2 baru yg tumbuh bagai cendawan..dan ambik kira jugak tahun 2010 ni iaitu nombor '2010' ambik top 10 sempena tahun 2010..hehe..satu cadangan je..

Siti Aisyah said...

@Rafina Mimi Zairul Murni setuju ngn cadangan akak ni..

harap dipertimbangkan =)

mirahashime said...

wahh !
pakai no ?
harap2 no 287 is mu luck no :)

mirahashime said...

wahh !
pakai no ?
harap2 no 287 is mu luck no :)

bielazis said...

http://bielazis.blogspot.com/

saya budak baru stat kerja2 mengeblog ni... ^^v

♥NuR SyAFiQah♥ said...

ekceli phm 50-50 je ni

kirenye kalo kite punye nombo kt list tu 228 nnti kena promote angka tu la??

ferdaus al-adney razlan said...

xde harapan la nak promote.. minggu depan x dpt nak on9.. ku tiade di mesia... vote no 84...

blogmassnasyamsul said...

macam mana nak promote ye...takde sape tahu blog saya :(

YaNa said...

huhu..ok3..phm...jgn lpe vote no 243 ya..huhuhu...

B.E.L.L.A said...

hahaha..nervous gler..jom2..vote 105..:D

http://missbellamitchie.blogspot.com/2010/12/cara2-nk-vote.html

gud luck peeps!

Atiqah ab.Samad said...

mari mengundi !!! hohoho
gud luck to all bloggerzzzz ... ^_^

syuwai skr said...

o0wh..
jgn lupa v0te 354 yer..<<--jauhnyaa..hak2x

gud luk suma..xoxo

Telaga Putih said...

kiranya dlm minggu ni adalah minggu kita belek blog org n promote blog kita..
pas2 kt mana tmpt nk undi 2 yek??

nadzirah razalli said...

haha..sy punye name dah tukar..
dari pelangi --> nadzirah razalli
sori & thx :)
(group no.5 no.191)

Ain Zulaikha said...

owww faham.. kiranya kalau orang nak undi just bagitahu nombor sahaja kan.. ok2.. huhuhu

nina said...

Harap-2 jadi top 5 . Amin ~~

La Dolce Azila said...

owh.... "Undilah no. 39!!!hahahahaaaa!!" macam 2 la kan?? hekhek..

iliwoot said...

Maaf tak fahammm ;(

Syed Hilmi Syed Yahya said...

x sbar....!! hehe

yuyu xiao ling said...

hoh? aiyarkk. x pndai seh nak pomot blog sndiri. tapi alang2 menyeluk peksam bia smpai ke pangkal lengan. ehek

undi saya ye. Senarai Blog Baru (2010) Pilihan -4 , kdudukan no.158

EykaDania said...

camne nk promote blog sendiri . ? ? tak reti -,- blog saya di PILHAN ke-4 , kedudukan ke-154 ( http://eykadania.blogspot.com/ )

Wanie Dazzlings said...

gudluck...saya blogger baru yang tak sempat nak join...
btw...saya akan vote sehabih baik yang boleh...

congratzz...yand dicalon...^_^

luna said...

@Rafina Mimi Zairul Murni

a ah la..cadangan ni mcam best je..stuju..hehe

luna said...

huhuk..cane ek nk promote..1st time masuk ni, x tau cara nk promote kat org..

kay yea said...

no sy 366..hehe~~
group pilihan ke sepuluh~ :)

cmtu ek? (>,<)

LustfulLuv said...

wo0o w0o0o~ Jangan pening2.. ingat 258 je ye!! 258 258 258 258 wee ^_~

49 said...

54...54! 54!! 54!!! heheheh... ( jangan sepak saye ) ( saya saje2 jer)

si suraya said...

NOMBOR 4 NOMBOR 4 HAHA

Azman Roslan said...

@Rafina Mimi Zairul Murni top 10? bagus gak tu.. akan dipertimbangkan..

Azman Roslan said...

@ferdaus al-adney razlan promote la sekarang.. link kan ke blog ni.

Azman Roslan said...

@blogmassnasyamsul lihat dan belajar, heheh

Azman Roslan said...

@Telaga Putih minggu ni promote.. nak undi nanti akan diumum kan dalam blog ni..

sarah said...

haha..
next week 278 ade kem seminggu..
takpa-takpa, gambate gadis! :D

micky eyqa said...

waaa... takut nye..

Nismo BluebirD said...

ehemm...(batuk pura2)^^
anywayy...gua pun xpaham...tp xpe...
sape yg xdapat on9 mggu depan,jgn sia-siakan kuasa yg ade..undilah gua...kumpulan 10..number 361,Dolphin n penguin...kalau gua menang,gua akan majukan lagi blog2 anda sumer..kikiki^^
mcm undi PRU la plak...^^kikiki

Ukhti [Aki] said...

meh undi cik aki meh. num52! hihi~

luvpinkja said...

http://sitewa.blogspot.com
sisi!sini!sini!
319..!! 319..!! 319..! 319..! 319..!

NeidIyra said...

Aku & Dia..
378 378 378 :D hehe

Cik Tom said...

owh kira undi start next week la??tp kalau nak promote utk undian kan..kalau diorang nak undi nanti undi di entry senarai blog masing2 or akan ade n3 khas lain pasni??harap dpt jawab soalan ni ye..sbb nak promote blog plk...hehe..tenkiu ye azman ;)

Cik Tom said...

lupa nak bgth...cik tom dalam senarai 8 no 305...jenguk2 la blog cik tom ye..tambah kenalan baru..

kalau singgah rajin2 tinggal jejak di komen n3 ye..takut terlepas pandang ;)

http://tomatogurlslife.blogspot.com/

syuwai skr said...

faham2x,,

selamat bekenalan suma bl0gger baru yew..

kedudukan kat n0. 354..

sudi2x lah betandang kat http://syuwaistory.blogspot.com/

faizziatul ikhmal said...

hye , saya baru first time masuk acara camginih , so , visit la blog saya okayyy ! harap sgt dapat :D

saya di dalam senarai ke 3 , kedudukan ke 115 :)

http://b0ra-bora.blogspot.com

terima kasih :) hee

Ain Zulaikha said...

azman roslan : contohnya kalau orang dari facebook ke, myspace ke, nak undi boleh ke? ke kena orang blog je? hahahaha

kai azmier said...

cuak lak rase tersenarai dlm blogger2 hebat malaysia ne..

kai no 49!

silalah dtg ke blog kai ye..
http://kai-story.blogspot.com

Sutera_suci said...

Okey, paham boh..

Jangan undi saye! jangan undi saye!


Kakakaka

zureen said...

zureen pilihan ke-8 (dengan ayeem.. cis! ciss! haha)

no. 285!

jenguk-jenguk blog saya!

[ZUREEN SUKA SUSHI]

♥ Princess ♥ said...

undi NO 5 ye...hehehe

♥ Princess ♥ said...

undi NO 5 ye...hehehe

LustfulLuv said...

Abg Azman!! Saye nk drop promot kat cni lagi skali sblm tdo.. no. 258 ye!! 258!! hehehe.. Gudnyte!! ^_~

titirara said...

wah , paham2


215 215 215 !!!!!!! lelong2 ,HAHHA

Azman Roslan said...

@Cik Tom akan dibuat gadjet poll macam undian kategori sebelum ni..

Azman Roslan said...

@Ain Zulaikha semua boleh.. janji ada internet.. heheh..

~NySz~ said...

wah!! debaran smkin memuncak.. good luck para blogger yg join..
salam perkenalan! ♥
jom kte knal2 yok..
sy di no ♥ 157 ♥...
http://aniscayalah94.blogspot.com

wan nor fairuz wan ibrahim said...

mari2 ikut blog aku... <3



http://wannorfairuz.blogspot.com/

nadiah izahar said...

saya tak berapa nak faham jugaklah tapi saya akan cube faham
btw, saya owg baru dan macam mana nak famous kan bloggie kite??

nie my bloggie :http://twink2rawk.blogspot.com/

Syafiq_Elf said...

Assalamulaikum Azman ,, syafiq x fhm ttg (gadjet poll akan digunakan, anda hanya undi nombor blog pilihan anda.. tidak perlu tulis nombor blog pilihan di ruangan komen nanti) .. Hope azman blh reply msj nie yea ^_^

Amna.Qadeeja said...

oke2 sdh phm promote no jewla erk? alamak,cm nebes plak haha ! jgn lupe undi agka 50 ok 50 ! dlm senarai 2 heheh

ingat no 50 ! *excited plx keh3* ;D

Azman Roslan said...

@Syafiq_Elf tunggu dan lihat..

putERi-kAtEk said...

alamak....masih blur...

tp aritu sy tukar url blog...mcm mana boleh jumpa eh?? pelik...hahaha

La Dolce Azila said...

en azman tuan empunya blog.... saya nak mintak izin copy entry nih boleyyy ???

~sayahafiz~ said...

~owh..okie dokie..kih3~

~vote laaa nombor 122 122 122 122 122 122 122 122 d bhagian 4 4 4 4 4 4 4 4....wah??!!..jgn mrh ea??kih3~

~thanks cek azman..huhuhu~

Pendekar Berkuda said...

Incek Penganjur.. Pampangkan besar2 sikit kat situ tulis : "CUMA SEBUTKAN NOMBOR BLOG... YANG LAIN ABAIKAN..."

...insyaALLAH..senang saja mereka nak faham...kalau tak faham juga... memang tak lepas BM kertas Julai la tu...

Mr FieQ said...

dup dap dup dap. haha. vote no 144 ye. hehe.

http://mrfieq.blogspot.com

Mr FieQ said...

dup dap dup dap. haha. vote no 144 ye. hehe.

http://mrfieq.blogspot.com

Qaseh dalia adelia said...

malam ni mimpi no 7 ye..jgn tikan no ekor lak...haha gud luck sume2..xpe lah xmenang pun... nnt qaseh undi korang2 sume ye...g tayang no kat shoutbox ok

shanas said...

http://shanasituaku.blogspot.com/
vote no. 202! yeah!

efa nur said...

nak jgk laa nyebok kt cnie..hehe

hye kwn-kwn,j0m ziarah blog EFA..
xnak undi pun xpe..meh kita rapat kan silaturahim sesama insan ye..hehe

http://efagurlz.blogspot.com

PILIHAN 1- NO.8.....vote..vote..!!
kehkehkeh...tQ :D

vote no.8..vote no.8..vote no.8..!!

GUD LUCK untuk semua ye..:)

naim said...

Salam. Alhamduillah tersenarai juga

Sila undi 225 ya

^_^

Adeeb Kareemi said...

vote nom 168... Adyb Kareemi...

Azman Roslan said...

@La Dolce Azila sila kan..

Azman Roslan said...

@Pendekar Berkuda bukan sebut nombor blog tapi undi no blog..

taufiq helios said...

bro..nk kopi paste entry ni yek....letak dlm mt blog :D

Azman Roslan said...

@taufiq helios sila kan..

[ m I e h A ] said...

wahhh.. nervous la plak rase.. haha.~ ~ gud lark tuk sume bloggers. :) jom singgah blog mieha pulak yerk :D
and jgn lupa undi mieha taw.. no 362.. group k 10 :)

rose said...

wah...dah nak start dah kan...em saye tercalon gak tp mcm xsempat nak uat promotion..mggu depan 4 sure sebik dgn assig..after dat kene hadapi final..hohoho :(

kawan2 please follow me n undi juge k... group 5 n 178...jangan lupe tau..gud luck untuk semua... kalah atau menang xpe jnji dapat ramai kenalan :)

Nismo BluebirD said...

Tuan puan sekalian...^^
undi Nis....kump.1.....361.....chayokkk^^

FARIZ RAZALI said...

113 ialah nombor keramat... jangan lupa mengundi... kalau nak usha mai laa.....!!!

http://fariziliofernando.blogspot.com/

areteacar said...

VOTE NO.127!!! ^__^
VOTE NO.127!!! ^__^

fifymeow said...

vote 60!
simple jer ! ^_^
meow2!

Nismo BluebirD said...

salam kenal...sy dari kumpulan 10..nk ramaikan kawan2^^
ok..ade mase,jom la ke blog sy..^^
http://dolphinpenguin.blogspot.com/
kalau rase gatal2 nk undi...
undi jer 361...^^kikiki
Gud Luck!!^^

anakpakdin said...

fuhh...untung sape bwat blog tahun 2050..
sume terpilih 2nd round dapat top50!

HAHA!

shida saje said...

ok beres hihi~
paham sgt2 xsabar nk bersaing secara sehat =)

shida saje said...

azman roslan nk tanya: undian dengan cra gadjet poll mean sesiapa nk mengundi terus ke blog sini or blog kami,maksudnya kami boleh copy gadjet ke blog kami or macamana?

shida saje said...

kenali saya: Group 3 NO.114 =)

azzey said...

Azman Roslan: Tahniah. segmen awak ni dpt sambutan. sbg kawan saya just mampu tlg hebah2kan....boleh ye...:)

Azman Roslan said...

@shida saje undian akan dibuat dalam blog lain. nanti akan diberitahu linknya..

Azman Roslan said...

@azzey boleh je.. terima kasih...

Azman Roslan said...

@anakpakdin hahah.. takkan nak buat top 50 kut..

Miss Yaty said...

wah! menarik cara ni...yaty setuju je...


jom vote no 272 dari KUMPULAN TUJUH (7) ye..

salam perkenalan semua...


-dari miss yaty [ sophisticated girl

EykaDania said...

da nk start dah . yuhuuuu. :) sbena nyerr tak bape nk paam camne cara nk undi . . ;( tape lah . kalah menang adat pertandingan . . saya join cni bkn sbb nk menang tp niat nak cari kenalan ramai . . tp nk undi saya pon bole jugee. . :) saya numb 154 di pilihan 4 . . wish me luck . . n GOOD LUCK jugee utk para bloggers yg laen . . salam perkenalan dr eykadania. . ,

EykaDania said...

da nk start dah . yuhuuuu. :) sbena nyerr tak bape nk paam camne cara nk undi . . ;( tape lah . kalah menang adat pertandingan . . saya join cni bkn sbb nk menang tp niat nak cari kenalan ramai . . tp nk undi saya pon bole jugee. . :) saya numb 154 di pilihan 4 . . wish me luck . . n GOOD LUCK jugee utk para bloggers yg laen . . salam perkenalan dr eykadania. . ,

zacky ~786~ said...

gudluck

ALFALORA MOHD MUSTAFA said...

alamak!! macam pilihan raya plk!! sy sorang yg gile glemer..silala undi sy...demi nusa dan bangsa..hikhik..pilihan 2 no 63..ngee

Cik Jaja Sahaje said...

yu ollss!!!~
jom jalan kt belog aku..
meh laa mehh laa :)
btw,naty undian dh mule,carik no.12 lelaju then klik copek2..ahaha

http://cikjajasahaje.blogspot.com/

hari2 update!~ hee

Cik Jaja Sahaje said...

hyee hye,lagi sekali..
dh update belog,,
meh mehh..
capslock *UNDILAH NO.12 TAW..hee

~sayahafiz~ said...

~kenapa kena undi fiz??~
~singgah laa blog...huhuhu~

http://hafizpunyadrama.blogspot.com/2010/12/kempen-blog-pilihan-malaysia-bersama.html

Ms Dreamy said...

xsabar nak mengundi..ngee~ =))

nina said...

Nervouss ! Undi saya tau ! Kumpulan 5 nombor 164 . hihihi :')

nabila faryzza said...

wahh! teruja sgt nii. speechless. hehe :)
btw, jangan lupa undi blog saya okay. nombor 360. kumpulan 9

for those yang tercalon, good luck