Selamat Datang

Terima kasih kerana sudi datang ke blog BPM 2010. tanpa membuang masa lagi mari lihat tujuan blog in dihasilkan.


Tujuan

Untuk membuat undian bagi beberapa kategori blog yang telah ditetapkan dimana ianya menjadi pilihan rakyat Malaysia. secara tak langsung ianya akan menjadi rujukan pada rakyat malaysia dalam memilih blog-blog yang mereka mahu baca.


Bagaimana undian dibuat?

Undian akan dibuat dalam 2 peringkat:
  1. Peringkat pertama - satu senarai 20 blog yang menjadi pilihan akan dikeluarkan. satu tempoh masa akan ditetapkan untuk rakyat Malaysia memilih blog yang menjadi pilihan mereka.
  2. Peringkat kedua - 5 pilihan teratas dari peringkat pertama akan diundi dalam satu tempoh masa yang ditetapkan. blog yang mendapat undian paling banyak akan digelar blog pilihan Malaysia 2010 mengikut kategori masing-masing.

Kategori blog pilihan

Blog yang berdomain dot com atau dot blogspot layak disenaraikan, malah tidak kiralah blog itu berbahasa melayu atau inggeris. kategori-kategori yang akan dibuka untuk diundi adalah:
  1. Blog Personal Lelaki Pilihan - blog yang dimiliki oleh lelaki bujang.
  2. Blog Personal Suami Pilihan - blog yang dimiliki oleh lelaki yang sudah berkahwin.
  3. Blog Personal Wanita Pilihan - blog yang dimiliki oleh wanita bujang.
  4. Blog Personal Isteri Pilihan - blog yang dimiliki oleh wanita yang sudah berkahwin.
  5. Blog Tutorial Pilihan - blog yang memaparkan pasal tutorial blog, masakan, software dan juga gadjet sahaja.
  6. Blog Lawak Pilihan - blog yang memaparkan tulisan, video, gambar yang lawak sahaja.

Bagaimana nak senaraikan blog?

Satu tempoh akan diberitahu untuk anda menyenaraikan blog pilihan anda mengikut kategori masing-masing. hanya 1 blog untuk 1 kategori. jadi buat lah pilihan yang bijak. yang paling penting, seseorang itu tidak boleh senaraikan blog nya sendiri. hanya orang lain boleh senaraikan blog anda. barulah ianya dinamakan blog pilihan..


Siapa yang layak beri senarai blog pilihan?

Sesiapa sahaja yang boleh memberi senarai blog pilihan mereka.


Siapa yang layak mengundi?

Sesiapa saja layak untuk mengundi senarai blog pilihan.


Harap penerangan di atas dapat membantu anda memahami tujuan blog ini. selain itu juga undian ini dibuat hanya untuk suka-suka saja, bukannya pertandingan yang serius pun. jadi sila mula buat senarai blog pilihan mengikut kategori yang ditetapkan. satu tarikh untuk penyenaraian akan di beritahu secepat mungkin..


Bagi memudahkan anda menerima maklumat dengan cepat, sila follow blog ini atau sila 'bookmark' blog ini ataupun letak dalam bloglist (nanti padam la). anda juga boleh sebarkan tentang blog ini dalam blog anda atau tekan saja button 'like' dan 'share' di bawah ini.


p/s - blog ini bukan untuk tujuan peribadi, hanya untuk memeriahkan dunia blog Malaysia. harap anda semua menyokong..


p/s - pendaftaran blog pilihan akan dibuka dalam masa terdekat..

51 comments:

~ch@wi~ said...

wah..menarik ni.. sape2 tolong la pilih blog sy yer..huhu

zati said...

wahh menarik tpi yg pasti sye tak tersenarai sebab tak fofular hiks ^^

eqbalzack said...

saya sudah promotekan...
moga meningkat penyertaan blogger2 kita...

momochan said...

waaaahhh!! best kot ada bende2 macam ni :D

titirara said...

Menarik la . nanti sy fikir ye nak undi sape . hehe
hope ade la yg undi tira dalam kategori Blog Personal Wanita Pilihan . hehe . (berangan ^^,)

Solihin Zubir said...

menarik! dh follow.. mlm ni free, nak buat...

relevan said...

Nak join tapi macam tak dan jer,,

Cik Su said...

boleh vote blog sendiri ke...hahahha

Azman Roslan said...

@relevan ada banyak masa lagi.. heheh

Azman Roslan said...

@Cik Su kalau camtu bukan blog pilihan, heheh

akuanakpahang (AAP) said...

Salam idea yang kreatif ini tahniah.

Jom singgah ke akuanakpahang "Segalanya disini suka duka sebuah kehidupan."

Abang Suara said...

wahh camne nk join ni?

http://www.suarapeople.com/

check it out!!!yeahh

Mama Zharfan said...

bagus gak ni
sekadar bertanya -- ada hadiah ke? hehehhe

Azman Roslan said...

@Mama Zharfan takde duit nak buat hadiah.. heheh

Azman Roslan said...

@Abang Suara sila baca atas.. heheh

iSmAiL sAllEh said...

teruja....................ekkk

hasrul hassan said...

Salam .. saya dah buat entri untuk promote:

http://hasrulhassan.blogspot.com/2010/11/blog-pilihan-malaysia-2010-pilihan-anda.html

Kazen said...

Entry promote check this out

http://khairulzamri.blogspot.com/2010/11/blog-pilihan-malaysia-2010-jom-undi.html

Azman Roslan said...

@hasrul hassan terima kasih..

Azman Roslan said...

@Kazen terima kasih..

hans said...

rasa benda nih fun
so promote jer lah

http://hanspunyablog.blogspot.com/2010/11/blog-pilihan-malaysia-2010.html

BJ said...

wow... menarikkkk...

Mama Qiestina said...

waaaaaaaaaaaaah macam menarekkk :D
nak join bole? hihihi *memalu kucen*

mummynana said...

best nih.. calon kan yg terbaik ye! :D

Cik Zatie !xora said...

interesting lol!!
jom tgok belog sye!! heheh

muhamadsufian89 said...

tahniah kepada yg akan berjaya nanti..hehe

tiefazatie said...

menarik nie..kena pilih dulu mana patut!hihi

Azman Roslan said...

@hans
terima kasih..

Azman Roslan said...

@Mama Qiestina boleh.. sila la..heheh

Azman Roslan said...

@tiefazatie pilih jangan tak pilih..

alieff said...

alieff promotekan entri ni kat blog.
bikin meriah sikit. hehe.

entri terbaru:
Blog Pilihan Malaysia 2010

mush said...

sedang berkira2 nk undi sapa,hurm kna byk brjalan ni,tpi masa dh suntuk..
Korg xyh susah2 crik,kategori BPIP pilih je mush,hehehe

eh korang sudi la sngah memeriahkan 1st GA mush ye..
mush 1st giveaway

suzie rahman said...

adakah sy layak? haha org xpndg pon. gud luck sume---

zOuL_iMMe said...

alamak..kategori blog seram takde..hahahaha

Amiey White said...

ramai pro newbie cam amiey macam semut je~
btw good luck bg yg b'jaya :D
peace :P

kobEj0rdan~ said...

den da tolong pomot.
ade satu cdgn. den rase sbb lelaki bujang ngn pompuan byk, patut lebihkan la pencalonan akhirnye bro.jdi 30 mungkin.

dan yang lelaki dan pompuan kawin, ngn blog lawak tu sikit jer mungkin kite leh sikitkan pencalonan akhir jd 15 jer ker

moge cadangan diterima:)

Afiefah Safieni said...

menarik ni..

hamzah ian said...

wow...

EmanCloud said...

cube usha blog aku. leh dapat title x? hehe http://bilatergigithalia.com

Faizal Fredley said...

exited nih.....nak undi gak...http://faizalfredley.com/

Azman Roslan said...

@zOuL_iMMe tahun depan aku buat..

Azman Roslan said...

@kobEj0rdan~ cadangan yang bagus..

Irine Nadia MaRceLLo said...

sgt menarik howkeyhh!!
support blogger2 MALAYSIA! yeahh! :)

iEra naDira said...

alaa sedihnye saya terlambat 15 minit untuk submit blog pilihan saya.. T_T

Azman Roslan said...

@iEra naDira ye ke.. takpe lah, jemput untuk mengundi..

mahira oya said...

best3..kalau lah boleh terpilih...

candies said...

menarik gak..ase nk undi blog my buddy je...hehe

ahfat said...

menarik ni. hehe

http://rajacopypaste.blogspot.com/

DaHLia said...

dah buat en3..
dan ada design simple header..kalo nak guna, ambilllah :D
biar nampak menarik sikit header blog ni

k u c a i said...

wah wahh , sape sape ingin mengundi saye ? wekkk (:

KoleksiHadis said...

Ilmu Pengetahuan Itu Kekuatan Ummah

www.KoleksiHadisNabi.blogspot.com